Το PlayStation TV (ή PS TV) προσγειώθηκε επιτέλους στην Ευρώπη, ένα μήνα μετά τη σειρά της Βορείου Αμερικής και ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά του στην ιαπωνική αγορά με την αρχική επωνυμία PS Vita TV. Το έχουμε στα χέρια μας εδώ και 10 μέρες περίπου και… έχουμε πολλά να πούμε.
Μυστήριαι αι βουλαί της Sony
Πριν βυθιστούμε σε τεχνικά και πρακτικά ζητήματα, αξίζει μια στάση στα ενδεχόμενα κίνητρα της Sony. Όταν το PS TV ανακοινώθηκε για την Ιαπωνία, η εταιρεία απέφευγε να δεσμευτεί σε οποιοδήποτε επίπεδο για την κυκλοφορία της συσκευής στη Δύση. Με πολύ κόσμο και media να αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα, η Sony παραδέχθηκε ότι μπήκε σε σκέψεις, αργότερα ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου και τελικά έκανε το σχετικό βήμα. Αλλά γιατί; Γιατί δεν ήταν από την αρχή αυτονόητο πως το PS TV πρέπει να διατίθεται οπουδήποτε υπάρχει PlayStation και γιατί τελικά άλλαξε γνώμη η Sony; Διότι δεν μπορεί να μετρά μόνο η εμμονή του κόσμου. Αυτή δεν στηρίζει κανένα μηχάνημα για περισσότερους από μερικούς μήνες, χωρίς έστω κάποια νέα “επιχειρήματα” στον ορίζοντα.
Η ονομασία PS Vita TV, η ιαπωνική δηλαδή, είναι σίγουρα πιο ακριβής από τη δυτική, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς πως λίγες μέρες μόλις πριν ανακοινώθηκε, για την αμερικανική αγορά, η υπηρεσία PlayStation Vue. Η τελευταία, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα δείγματα του PS TV εντός και εκτός συνόρων, επικεντρώνεται σε τηλεοπτικό περιεχόμενο. Το πιο παράξενο όλων; Ανακοινώθηκε και δοκιμάζεται σε PS3 και PS4, όχι σε PS Vita και PS TV. Αν η νέα μικρή κονσόλα της Sony έχει βλέψεις να προσφέρει πολλαπλό περιεχόμενο από ένα σημείο, περιμέναμε ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες θα έπρεπε, αυτονόητα, να αναπτύσσονται και για αυτήν. Έστω και αν σπανίως έως ποτέ δεν μας αγγίζουν κινήσεις αυτού του είδους. Το…υπηρεσιακό αυτό μπέρδεμα πάντως δείχνει ότι το PS TV ήταν ιδέα κάποιου/κάποιων μηχανικών και όχι πλάνο ετών. Με το ίδιο το PS Vita να έχει υποβαθμιστεί σε περιφερειακό του PS4 με τεράστια βιβλιοθήκη από indie games, ίσως το management να μην είδε ως ρίσκο το νέο πειραματισμό. Άλλωστε κάποτε δεν είδε ως χαμένο κόπο το PSPgo. Με μπερδεμένες προτεραιότητες σε οτιδήποτε δεν αφορά άμεσα το ίδιο το PS4, με αιωνίως προβληματική πολιτική στο θέμα των media services, φαίνεται πως αι βουλαί της Sony είναι μυστήριαι και για την ίδια. Πολύ απλά το PS TV αποπνέει αέρα “βλέποντας και κάνοντας”, την ίδια στιγμή που είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τη δυναμική της λιλιπούτειας κονσόλας.
To hardware
Πολύ απλά, το PS TV είναι όντως ένα PS Vita χωρίς οθόνη αλλά με θύρα USB, θύρα HDMI και μία υποδοχή για Ethernet. Όλα αυτά βρίσκονται στο πίσω μέρος και, όταν συνδεθούν όλα τα καλώδια, με την κονσόλα να είναι μικρότερη και από τσιγάρα, μένει η αίσθηση ότι…μπορεί κάλλιστα να κρεμαστεί με ασφάλεια από τα καλώδια. Δεν λείπουν υποδοχές για κάρτες μνήμης αλλά και για game cartridges, ενώ χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στο σασί, με εξαίρεση την πρόσοψη, επιμένουν σε ματ και όχι σε γυαλιστερό μαύρο. Όχι ότι θα χωρούσαν και πολλές δαχτυλιές σε τόσο περιορισμένη επιφάνεια, αλλά γιατί να πηγαίνουμε γυρεύοντας; Μένει μια σημειακή σε διαστάσεις λυχνία LED για να καταλαβαίνετε αν είναι ενεργό το σύστημα ή όχι και ξεχωριστό πλήκτρο power. Η συσκευασία περιλαμβάνει, ευτυχώς, και καλώδιο HDMI όπως και κωδικό για τα OlliOlli, Velocity Ultra και Worms Revolution Extreme. Αυτό που δεν θα βρείτε στο πακέτο είναι χειριστήριο.
Τουλάχιστον το PS TV είναι συμβατό τόσο με DualShock 3 όσο και με DualShock 4, οπότε ό,τι και να έχετε πρόχειρο, θα λειτουργήσει. Όχι μόνο αυτό αλλά μπορεί να φορτίζεται κάλλιστα και από τη μία και μοναδική υποδοχή USB του συστήματος. Πάντως μπορείτε να συγχρονίσετε έως και 4 χειριστήρια. Σε λειτουργικό επίπεδο το μόνο παραπάνω που προσφέρει το DualShock 4 είναι η χρήση του touchpad για υποκατάσταση της αφής, αν και μόνο αν ένας τίτλος υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Ειδάλλως ισχύει και στα δύο χειριστήρια πως με πάτημα L3 και R3 ενεργοποιείται ο έλεγχος “touchscreen” και οπίσθιου “touchpad” με τον αντίστοιχο μοχλό, μεμονωμένα ή και ταυτόχρονα. Θυμάστε το κλασικό αστείο με το τρίψιμο της κοιλιάς και το πιάσιμο του κεφαλιού; Αυτό ακριβώς. Θυμίζουμε επίσης ότι τίτλοι που χρησιμοποιούν έντονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του PS Vita στο χειρισμό, απλά δεν τρέχουν στο PS TV. Αλλά θα ασχοληθούμε περαιτέρω με αυτό το θέμα.
Μπορεί το PS TV να έχει ακριβώς του ίδιους επεξεργαστές και γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά με το PS Vita αλλά έχει και σημεία στα οποία διαφέρει. Για αρχή διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 1GB, κάτι που ισχύει μεν στη δεύτερη έκδοση του PS Vita, όχι όμως και στην πρώτη. Και τώρα σειρά έχει κάτι ανάποδο. Το πρώτο μοντέλο PS Vita είχε το δικό του scaler με τη λογική ότι θα βελτίωνε το σήμα του παιχνιδιού κατά την προβολή του σε τηλεόραση υψηλής ανάλυσης. Εκείνο το μοντέλο όμως δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να δώσει σήμα σε εξωτερική οθόνη και ο διάδοχός του απλά δεν περιλαμβάνει τον scaler. Ο ίδιος ακριβώς scaler βρίσκεται τελικά στο PS TV και κάνει καλύτερη δουλειά από ότι περιμέναμε. Μενού και τίτλοι PS Vita πείθουν με την ποιότητα εικόνας όσο πείθει και το PS3. Λειτουργούν αμφότερα άλλωστε σε 720p όσον αφορά το gaming, το πρώτο με βελτίωση και το δεύτερο βάσει σχεδίου. Φυσικά τίτλοι PSP και PSone δεν αντέχουν το ίδιο, αλλά δεν θα άντεχαν έτσι κι αλλιώς με τα δεδομένα της εποχής.
Software
OS
Αφού φτάσαμε στους τίτλους με τους οποίους λειτουργεί, είναι ώρα να δούμε το software του PS TV πιο συνολικά. Όπως PS TV και PS Vita έχουν πανομοιότυπο hardware, έτσι έχουν και το ίδιο software. Αν το πρώτο δικαιολογείται, το δεύτερο δεν στηρίζεται και πολύ εύκολα. Δεδομένου ότι έχει περάσει ένα έτος από την αρχική διάθεση του PS TV (στην Ιαπωνία), οι χρήστες εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωποι με UI που σχεδιάστηκε για (μικρή) οθόνη αφής, την ώρα που έχουν στα χέρια τους κανονικότατο χειριστήριο και είναι στημένοι μπροστά σε τεράστια, συγκριτικά, οθόνη.
Στην πράξη όλα φαίνονται τεράστια, από εικονίδια μέχρι κείμενο, πληκτρολόγιο και λοιπές ενδείξεις, τουλάχιστον όσο βρίσκεστε στο μενού, αφού τα πράγματα διαφέρουν από τίτλο σε τίτλο. Προσαρμογή δεν έχει γίνει ούτε καν στο πληκτρολόγιο. Με αρκετό χώρο ώστε να χωρά αλφάβητο και numpad στο ίδιο πλαίσιο, η Sony επέλεξε να κρατήσει τα πάντα ως έχουν και να ζητήσει από το χρήστη να καταφεύγει σε συνδυασμούς δύο πλήκτρων για να περάσει από το ένα πάνελ χαρακτήρων στο άλλο.
Κατά περίπτωση παρατηρούνται και ασυνέπειες. Για παράδειγμα το πλήκτρο “O” λειτουργεί ως ακύρωση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ενώ με παρατεταμένο πάτημά του κλείνει το Live Area κάθε ανοιχτής εφαρμογής. Στο ίδιο Live Area όμως, αν θέλετε να επιστρέψετε στο Live Area μιας εφαρμογής όπως το PS Store, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε με το ίδιο πλήκτρο. Αντί αυτού χρειάζεται πάτημα του PS button στο χειριστήριο.
Γενικότερα το μενού αφήνει το χρήστη να αμφιβάλλει για την επόμενή του κίνηση. Ενώ κάθε μετάβαση γίνεται απλά συνήθως και χωρίς καθυστέρηση, η διάταξη των πάντων είναι τέτοια που δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το πού ακριβώς θα καταλήξει με την επόμενη κίνηση του μοχλού, με το επόμενο πάτημα του σταυρού κατεύθυνσης. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι τα εικονίδια δεν είναι στοιχισμένα σε κλασικό πλέγμα. Οπότε όλο και θα ξεφύγετε κάποια φορά που πιστεύατε ότι θα πάτε στο εικονίδιο πάνω δεξιά, αλλά τελικά φτάσατε στο Live Area ανοιχτής εφαρμογής. Θα παρατηρήσετε πως τέτοιου είδους ζητήματα φαντάζουν, και είναι, λεπτομέρειες. Η διόρθωσή τους με update είναι απολύτως εφικτή. Μόνο που ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα, η διόρθωση είναι άλλη μια θεωρία.
Games
Και φτάνουμε, ξανά, στα games. PlayStation minis, τίτλοι PSone και PSP λειτουργούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα για τους τίτλους PS Vita και το UI τα κάνει ακόμη πιο παράξενα. Όπως είπαμε και προηγουμένως, όσοι τίτλοι χρησιμοποιούν ουσιωδώς οθόνη αφής και οπίσθιο touchpad στο PS Vita, είναι λογικό να μην υποστηρίζονται από το PS TV. Εκτός από περιπτώσεις σαν το Killzone Mercenary που, ύστερα από update, λειτουργεί κανονικά. Μερικές φορές όμως αρκεί και κάποιοι ιδιαίτερο μενού για να χαλάσει τη μαγιά. Ιδανικό παράδειγμα το WipEout, όσο και αν ο καθένας θα υπέθετε ότι είναι απλή περίπτωση η υποστήριξή του.
Έστω λοιπόν ότι θέλετε να δοκιμάσετε τίτλους που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Τοποθετείτε το εκάστοτε cartridge, εμφανίζεται το εικονίδιο, το επιλέγετε, φτάνετε στο Live Area, πατάτε Start και τότε ο τίτλος ξεκινά ή εμφανίζεται μήνυμα που λέει ότι δεν είναι συμβατός με PS TV. Όχι μόνο αυτό αλλά, για άγνωστο λόγο, αναφέρει πως αν πιστεύετε ότι είναι, πρέπει να κάνετε update. Σίγουρα κάτι χάθηκε στη μετάφραση. Η ουσία είναι άλλη βέβαια. Ο χρήστης ενημερώνεται πολύ αργά στην όλη διαδικασία. Το PS TV δεν είναι φορητή συσκευή για να απασχολείται κανείς με την κατανάλωση ενέργειας, ενώ είναι πολύ πιο λογικό να θεωρείται πως μένει μόνιμα δικτυωμένη. Ο χρήστης θα έπρεπε να ενημερώνεται με το που φτάνει στο Live Area ενός τίτλου και το σύστημα να ψάχνει μόνο του για updates όσο ο παίκτης είναι εκεί. Το καλύτερο είναι να το κάνει κατά την “εγκατάσταση” του τίτλου. Ωστόσο επειδή πολλά πράγματα στο software του PS Vita δεν γίνονται στο background, φανταζόμαστε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιο δύσκολο από το σενάριο που προτείνουμε για το Live Area.
Τα περί ενημέρωσης του χρήση για τη συμβατότητα διαφόρων τίτλων περιπλέκονται κι άλλο. Στο PS Store δεν υπάρχει ειδική κατηγορία για το PS TV. Πρέπει να επιλέξετε τίτλο και να δείτε στην περιγραφή αν τρέχει μόνο σε PS Vita ή και στο PS TV. Και αυτή η πληροφορία εμφανίζεται σε μορφή κειμένου. Μην περιμένετε εικονίδιο ή κάτι πιο άμεσο και φιλικό. Στο download list από την άλλη, όπου πάντα γίνεται χαμός εφόσον έχουν περάσει από τα χέρια σας πολλαπλά συστήματα PlayStation, δεν υπάρχει σήμανση για το τι είναι και τι δεν είναι συμβατό. Πρέπει πρώτα να γίνει το download και μετά βλέπουμε. Για να μην γίνεται άδικα λοιπόν…πρέπει να πάτε πρώτα στη σχετική καταχώρηση του παιχνιδιού στο PS Store για να σιγουρευτείτε.
Αν το PS TV χρειαστεί να απευθυνθεί ποτέ σε εκείνους που δεν έχουν PS3, PS4 ή PS Vita, η σύγχυση είναι εγγυημένη.
Media Box
Ως media box το PS TV δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σε λύσεις όπως Apple TV, Nexus Play ή οτιδήποτε παρόμοιο. Είτε επειδή δεν προσφέρει συνδρομητικές και μη πηγές σε ανάλογη ποιότητα και πλήθος, είτε επειδή μένει σε ανάλυση 720p και για το video ενώ είναι δεδομένο ότι μπορεί να τα πάει και καλύτερα βάσει κεντρικού επεξεργαστή αλλά και επεξεργαστή γραφικών, είτε γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει αρκετούς τύπους αρχείων. Στην πράξη το PS TV έχει τα αντίθετα προβλήματα με φαινομενικά ανταγωνιστικές προτάσεις σε microconsoles. Έχει ανθρώπινο χειριστήριο, “κανονικά” games, σίγουρη υποστήριξη και ωφελείται ως μέρος ενός gaming και όχι απλά software οικοσυστήματος. Ωστόσο αποκλείεται να εξελιχθεί σε OS και UI με ανάλογη ταχύτητα, δεν προσφέρει υπηρεσίες catch up TV, δεν έχει από πίσω του ορδές από app developers, ούτε βιάζονται τα studio να εμφανιστούν στο μενού του. Ενώ ξέρουμε πως και η Sony δεν έχει τα καλύτερα αντανακλαστικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Η Ελλάδα περιμένει ακόμη για έστω και μια υπηρεσία μουσικής και ταινιών της ίδιας της εταιρείας που φτιάχνει και καθετί PlayStation, της ίδιας εταιρείας που έχει στην κατοχή της Sony Pictures και Sony BMG.
Διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς χρήστες
Το PS TV έχει αρκετά προτερήματα αλλά και αρκετές ιδιαιτερότητες ώστε να καταλήγει να σημαίνει τελείως διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Οπότε, έχουμε και λέμε.
Casual gamers και πρωτάρηδες
Εκείνοι που θα επιλέξουν το PS TV ως τη φθηνή λύση για κονσόλα, πέραν του μπερδέματος που δημιουργεί το UI, θα διαπιστώσουν γρήγορα ότι χωρίς κάρτα μνήμης και χειριστήριο, το PS TV δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα. Με αυτά, ως ξεχωριστές αγορές, παύει το οικονομικό πλεονέκτημα της μικρής κονσόλας αφού πρέπει κανείς να είναι απόλυτα ταγμένος στο μη φορητό gaming ώστε να προτιμήσει το PS TV αντί του PS Vita, του Nintendo 3DS ή κάποια προσφοράς σε Xbox 360, PS3 και Wii U. Ως πρώτη κονσόλα το PS Vita δημιουργεί περισσότερους πονοκεφάλους από αυτούς που ανακουφίζει.
Κάτοχοι PS3/PS4/PS Vita
Σε αυτήν την ομάδα χρηστών, το PS TV έχει πιο συγκεκριμένη χρησιμότητα. Οι κάτοχοι PS3 ξέρουν πως έχουν ήδη χειριστήριο στα χέρια τους, ενώ διάφοροι τίτλοι με υποστήριξη Cross Buy και Cross Save τους περιμένουν στο PS TV, είτε σε άλλο δωμάτιο, είτε σε άλλη τοποθεσία. Όσοι έχουν PS4 ξεκινούν μεν με χειριστήριο, είναι πολύ εύκολο να βρουν τίτλους με Cross Buy και Cross Save σε βάθος χρόνου ενώ μπορεί να τους απασχολήσει και το Remote Play. Ακόμη και όλα καλωδιωμένα να τα έχετε το lag είναι δεδομένο. Εφόσον μείνετε μακριά από fighting games ή οτιδήποτε δίνει τόσο μεγάλο βάρος σε αντανακλαστικά, θα δείτε στο PS TV την κονσόλα για το σαλόνι σας, εκεί όπου μπορείτε να μαζευτείτε με παρέα και να έχετε κάθε τίτλο σας ετοιμοπόλεμο, έστω και σε χαμηλότερη ανάλυση. Τόσα χρόνια παίζετε σε 720p, μπορεί να καλομαθαίνετε τώρα σε 1080p (όποτε και όσο γίνεται τέλος πάντων), αλλά με την παρέα μετρούν άλλα πράγματα. Το Remote Play είναι αισθητά πιο ευχάριστη εμπειρία στο PS TV πάντως, ακριβώς λόγω χειριστηρίου. Όλα λειτουργούν ακριβώς όπως πρέπει άπαξ και ξεκινήσει το παιχνίδι.
Οι κάτοχοι PS Vita με τη σειρά τους όχι μόνο καταλήγουν με ακόμη καλύτερη λύση για Remote Play, αλλά έχουν πλέον την ευκολία να μεταφέρουν κάρτες μνήμης μονομιάς, χωρίς να απαιτείται αναδιαμόρφωση μόνο και μόνο επειδή αλλάζουν σύστημα. Εφόσον και στις δύο πλευρές όλα περνούν από τον ίδιο λογαριασμό PSN, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επιπλέον όσοι τίτλοι υποστηρίζουν local multiplayer μέσω Wifi, μπορούν να λειτουργήσουν με συνδυασμό PS Vita και PS TV στην ίδια τοποθεσία. Ένας παίκτης στην τηλεόραση, ένας στο PS Vita του και όλα λειτουργούν. Βέβαια, και πάλι, το PS TV έχει άλλο κόστος αν κάποιος έχει μόνο PS Vita.
Η απλή πραγματικότητα είναι ότι το PS TV φαίνεται πολύ πιο λογικό έξοδο για εκείνους που έχουν PS3 ή, ακόμη καλύτερα, PS4, παρά για όλους τους υπολοίπους.
Οι developers τι πρέπει να κάνουν όμως;
Ναι, PS Vita και PS TV μπορεί να είναι το ίδιο πράγμα σε τεχνικό επίπεδο. Ωστόσο αν κάποιος θελήσει να αξιοποιήσει οτιδήποτε προσφέρει το PS Vita, τότε ετοιμάζει τίτλο που είτε δεν θα τρέχει σε PS TV είτε θα περιλαμβάνει σημεία με πολύ, πολύ άχαρο χειρισμό. Από την άλλη αν δώσει βάρος στο PS TV πιστεύοντας ότι έχει καλύτερο μέλλον από το φορητό αδελφό του, τότε γίνεται ένα βήμα προς την υποβάθμιση του PS Vita σε αδιάφορο σύστημα.
Μόνο που οι developers, όταν δεν είναι αποφασισμένοι να κάνουν απλά το σωστό για το παιχνίδι που έχουν στο μυαλό τους και προσπαθούν να βασιστούν σε ενδείξεις της αγοράς, δεν είναι και τόσο καλοί στο να προβλέπουν το μέλλον. Ξέρουν ποιο μέλλον θέλουν, αλλά όλες οι επιλογές θα γίνουν από τη Sony. Η τελευταία μπορεί ήδη να συγκεντρώνει στοιχεία, προτιμήσεις και αντιλήψεις και ελπίζουμε να ξεκίνησε τέτοια διαδικασία πολύ πιο νωρίς. Αν η Sony δώσει κατεύθυνση στους developers, τότε θα τους διευκολύνει στο να στηρίξουν αυτό που πρέπει, όπως πρέπει.
Το μέλλον
Είναι αδύνατο να δει κανείς το PS TV και να μη σκεφτεί το PS Now. Εφόσον ανδρωθεί και αποδεχθεί σχετικά αξιόπιστη η υπηρεσία (και εφόσον δεν συνοδευτεί από αδικαιολόγητες τιμές ενοικίασης κ.λπ.), το PS TV θα αναλάβει ένα ρόλο που έχει χαθεί εδώ και χρόνια, της πρότασης στα 100 ευρώ. Συνέβη με το PSone, το είδαμε με το PS2, δεν το βλέπουμε με το PS3 και κάτι μας λέει ότι δεν θα το δούμε ούτε με το PS4 σε χρόνια από τώρα. Σε βάθος χρόνου και με τη βοήθεια του PS Now, το PS TV μπορεί είναι η πόρτα προς τίτλους PSone, PS2, PS3, PSP και PS Vita, μπορεί δηλαδή να είναι το χαμένο backwards compatibility. Με το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να καταλήξουμε σε μια πραγματικότητα που η Sony θα διαθέτει το “κανονικό” PlayStation για τους πιο φανατικούς και το PS TV για όλους τους άλλους. Αν όλοι έχουν συνδρομή PS Plus η ιαπωνική εταιρεία θα είναι τρισευτυχισμένη.
Όχι αρκετό και πριν την ώρα του
Αυτό που μόλις περιγράψαμε είναι αυτό που βλέπουμε ως PS TV, όχι όμως αυτό που έχουμε τώρα στα χέρια μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρει αποφάσεις η Sony. Από την ίδια εξαρτάται αν το PS TV θα αποδειχθεί αδιάφορο πείραμα όπως το PSPgo και αν μαζί του θα σβήσει ως πλατφόρμα το PS Vita. Θα προτιμούσαμε να τη δούμε να δίνει το PS TV με καλές τηλεοράσεις της αντί να υπόσχεται ενσωμάτωση του PS Now σε ορισμένα μοντέλα. Μπορεί μάλιστα να το υπολογίζει και στο design, φροντίζοντας για συγκεκριμένο slot στα σασί των τηλεοράσεων. Αλλά τώρα ταξιδεύουμε μακριά μάλλον.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Sony δεν έχει πιστέψει επαρκώς στο PS TV ή απλά χρησιμοποίησε όλη της της φαντασία στο PS4. Ελπίζουμε να πέφτουμε έξω και στα δύο.